0722.392.731 rodnasrl@yahoo.com

Păstrav curcubeu

Originar din America de Nord si denumit “pastravul american” este încrucişat cu o varietate daneză.

Este o specie caracterizata prin dezvoltarea (creşterea) rapidă, rezistenţa la variaţiile de temperatură suportând temperaturi ridicate de până la 24 grade C, fiind astfel recomandat pentru creşterea intensivă. În condiţii optime poate ajunge 300 g în 12 luni.

Păstrav indigen

Denumit de pescari si “indigenul”, este cel mai raspandit in raurile din Carpati, comparativ cu ceilalti pastravi, cu lostrita ori lipanul.

Este cel mai gustos şi frumos păstrăv, avand nevoie de ape limpezi si reci a caror temperatura sa nu treaca de 17-18 grade, bogate in oxigen . În condiţii optime în păstrăvării, poate ajunge până la 150 g în 12 luni.

Păstrav fântânel

Raspandit in toata Europa, reprezintă încrucişarea dintre o specie din America de Nord şi o specie din Cehia. Se dezvoltă bine în zone mai reci cu temperatură de până la 20 grade C, dar poate creşte şi la temperaturi mai scăzute de 2-3 grade C.

În condiţii optime de dezvoltare poate ajunge la 250g în 12 luni. Are o coloratie deosebit de vie si de frumoasa. Spatele este brun-verzui cu desene mai deschise la nuanta, are numeroase puncte rosii-portocalii.